Že už jste si dlouho nepřipravili dobré české jídlo? Uvařte si znojemskou omáčku z kyselých okurek!
Znojemská omáčka:
Suroviny:
½ vody
5 lžic hladké mouky
5 lžic tučného jogurtu
1 lžíce oleje
5 plátků slaniny
1 větší cibule
8 sterilovaných okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř a sůl
Postup:
1. V kastrůlku nejprve zpěníme kostičky slaniny, přidáme najemno nakrájenou cibulku a hladkou mouku. Důkladně promícháme.
2. Zalijeme vodou, přidáme nastrouhané okurky a směs povaříme.
3. Nakonec omáčku osolíme a opepříme a zahustíme směsí hladké mouky, bílého jogurtu a plnotučné hořčice.
4. Podáváme s dušeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky